Om

Tobias Barck heter jag som startat och driver denna lilla webbshop. Jag är 48 år, bor i Luleå tillsammans med min fru, Johanna, och våra två barn, Nellie och Alfred. Vi har även hund, katt, kombi och allt vad det nu kan vara, precis som många andra som är mitt i livet.

Vad är då tanken med denna webbshop? Ja, min tanke och förhoppning är att jag ska kunna tillhandahålla bra flugbindningsmaterial, till bra pris. Jag tänker också, endast, jobba med material som jag själv gillar och använder till min egen flugbindning.

Detta innebär att materialet ni hittar här framförallt lämpar sig till flugor för lax och lekvandrande öring, då detta är det som ligger mig varmast om hjärtat.

Det innebär också att sortimentet här inte är det bredaste ni stött på, men jag hoppas att jag ska kunna bredda utbudet allt eftersom. Däremot så kommer jag hålla mig till det jag tycker mig ha koll på, alltså lax- och öringtuber framförallt.

Med tiden så växer shoppen. Kul som sjutton! Numer är Norrlandslaxen återförsäljare åt bl a Nám Products, Scientific Anglers, Simms mm. Jag är så otroligt tacksam att ni ger mig förtroendet att även leverera hårdvaran till ert fiske!

Jag är också oerhört tacksam om ni kommer med tips, idéer eller annan feedback på sortiment, webbsida eller annat som angår mig.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 91DAF493-90A9-4C22-AAA4-B56AC181213C_1_201_a.jpeg

Mitt fiske då? Att det handlar om lax och storöring har ni redan förstått och detta sker framförallt i älvarna här uppe i norr.

En typisk säsong startar i Byske, i mitten/slutet av maj, med några hektiska veckor som är årets absoluta höjdpunkt. Denna tid tillbringar jag också gärna vid Kalixälven, runt Jockfall.

Ni som, likt mig, ser fram emot denna tid på året vet att det kan vara en sjukt stressig och ångestfylld tid. Detta fram till att man lyckas landa första laxen. Då är all stress och ångest som bortblåst och helt plötsligt är man superharmonisk. Ja, man måste vara sjuk!

Förhoppningsvis sträcker sig denna magiska del av säsongen över hela juni och torkar inte bort på ett fåtal veckor, som den gjort de senaste säsongerna.

När blanklaxfisket i början av säsongen är över, så kommer en lugnare fiskeperiod fram till öringsfisket drar igång. Då är det dags att damma av de lättare tvåhandsprylarna och påbörja jakten efter de stora brunöringarna. Detta sker huvudsakligen i Ammarnäs-/Kraddseleområdet där man börjar känna sig rätt så hemma efter ett gäng svängar dit de senaste tio åren. Detta fiske är för mig lite mer avslappnat men måste erkänna att man haft några intensiva dagar även här, när det närmar sig hemfärd och man ”gått tom”.

Det kan vara grymt spännande att smyga omkring i höstmörkret, med en fet AH-tub längst ut på tafsen, jagandes efter de riktigt stora börtingarna!

Hoppas ni, precis som jag, tycker det känns kul med den här shoppen. Har ni några funderingar eller andra tankar så är det bara att skicka ett meddelande, maila eller ringa!

Välkomna!

/Tobias Barck