Vänner

Norrlandslaxens vänner är viktiga. De är alla mycket duktiga fiskare och flugbindare, men det är inte i första hand det som gör att ni ser dem nedan.

Viktigast av allt är att de har ”rätt” värderingar, både kring fiske och annat och representerar Norrlandslaxen väl därigenom.

Mattias Boström

Mattias har betytt enormt mycket för mitt fiske. Det är han som tog med mig till Byske för första gången och efter det så har det blivit många turer tillsammans.

Vi brukar kalla honom ”mr Miagi” pga hans rutin och kunskap kring allt fiske, i synnerhet lax- och öringsfisket. Han är däremot inte den som gillar att framhäva sig själv utan har alltid en lugn och ödmjuk attityd kring allt han tar sig för.

Vad gäller laxälvar så har Mattias fiskat många älvar i framförallt Sverige och Norge men även provat på ett par älvar i Skottland. Byske får nog ses som hans hemmaälv, om än det blivit en hel del fiske i många andra norrlandsälvar de senaste åren.

Mattias är en sådan som sällan lämnar älven lottlös. Hur hopplöst och sterilt det än kan kännas, så brukar han ändå lyckas landa någon fisk innan det är dags att packa ihop.

Jonas Seger

Jonas är en mångfacetterad rackare, med många järn i elden, allt med en gemensam nämnare – Djur och natur!

Med många år bakom sig som laxfiskare är han ett välkänt ansikte vid många av våra laxälvar i norr. Många dygn har avverkats vid älvar som Byske, Kalix, Råne, Torne, Lainio, Muonio osv.

Jonas har även en diger erfarenhet av ett par älvar i vårt västra grannland.

Det lustiga är att laxfisket är lite av ett ”bi-intresse” för Jonas då hans största passion är jakt. Många jakt-intresserade känner nog till honom som skribent/ medarbetare till Jaktjournalen.

Inte nog med detta. Jonas är dessutom en mycket flitig pimpelfiskare, där han tävlar framgångsrikt varje vinter tillsammans med sin fru, Annika och dotter, Elin.

Slutligen så är Jonas också en mycket duktig fotograf. Gå in på www.segervision.com för att se en del av hans foton.


Thomas Belting

Thomas är en av två delar av Norrlandslaxens egen Kalix-maffia.

Boende i Kalix finns det gott om laxfiske inom räckhåll. Många som fiskar i våra norrlandälvar har stött på Thomas vid vattnet.

Det brukar också bli en, eller ett par svängar till Norge och vill det sig väl så hinner han även svänga förbi Ammarnäs/Kraddsele innan säsongen är slut.

Annars är Thomas som en typisk norrlänning (och kanske Kalixbor i synnerhet), inte den som framhäver sig själv mest, utan gillar att hålla låg profil och inte alltid synas så mycket.

Till vardags jobbar Thomas som Polis.

Mikael Österberg

Mikael eller ”Galten” som han också brukar kallas är den andra delen av Kalix-maffian och precis som Thomas så håller han gärna en låg profil.

Det kan dock bli svårt att hålla sig under radarn efter många års framgångsrikt fiske, framförallt i hemmavattnen i Norrbotten.

Micke är nämligen en ruggigt skicklig laxfiskare, som tar tillvara på varje tillfälle som ges till fiske.

Då Micke har småbarn hemma så är det mestadels Norrbotten som gäller, men han försöker även hinna med någon sväng till Norge varje säsong.